Angličtina 6

Úkoly do 10/04/2020

Online výuka - informace

Milí žáci a zákonní zástupci,


žádáme o vyplnění (snad už) posledního dotazníku ke sběru aktuálních e-mailových adres s rozdělením žáků do skupin podle vyučujících. V tomto dotazníku je v úvodu napsáno, jak budou lekce probíhat.

Pokud bude velký zájem o lekce, přidáme i 4. skupinku žáků. Snažíme se o efektivní využití našeho i vašeho času. Na stránkách také nově naleznete celkový přehled všech online lekcí a konzultací.

ZDE naleznete dotazník.

ZDE přehled online lekcí a konzultací.

Předvelikonoční zpětná vazba

Zpráva od vyučujících

Dobrý den, milí žáci a zákonní zástupci,

děkujeme všem za pěknou zpětnou vazbu a za vypracovávání úkolů. Jedničku z dobrovolného poslechového úkolu získalo do 3. 4. 2020 do 13 hodin celkem 19 žáků. Gratulujeme! Ostatní mají ještě čas do páteční půlnoci.

V této předvelikonoční době pro vás máme celkem 5 úkolů. První dva úkoly jsou z pracovního sešitu, třetí "úkol" je možné vypracovat společně na videolekci, která se bude konat v úterý 7. 4. v 9 hodin - podle množství zájemců budete rozděleni do skupin. Možnost přihlásit se jste měli zde do pondělí 6. 4. do 12 hodin.

Dále se dozvíte, jak se slaví Velikonoce ve Velké Británii, vedle videa je krátký dotazník na porozumění - video si pusťte určitě vícekrát, pak odpovídejte - je možné získat jedničku, přesnější instrukce a podmínky naleznete přímo u úkolu.

Pátá část se týká opět nepravidelných sloves - procvičíme 2. sloupec nepravidelných sloves a máte i možnost dobrovolně zkusit doplnění dalších nepravidelných sloves.

S pozdravem paní učitelky Mischingerová, Slováková a Weczerková







1.Vocabulary revision

Open your workbook on page 24, look at exercise 2. Fill in the gaps using the hints from the crossword below.

2. Was or were?

For revision: look into your workbook on page 68, look at exercise 3.1 and 3.2.

Look at exercise 3 on page 24 in your workbook. You can check your results in the form:

3. New grammar: Was/were questions.

Let me switch into Czech language... V prezentaci se objevuje řešení cvičení z pracovního sešitu, str. 25/4. Dále po prohlédnutí prezentace a zápisu do sešitu (zapisujte pouze informace s ikonkou zápisu), vyhotovte z pracovního sešitu str. 25/5. ZDE naleznete kontrolu cvičení.

Otázky was/were minulý čas

4. A British Easter

Listen to the video (you can do it multiple times) and answer questions in this form. If you have everything correct or only 1 mistake, you will have 1!

5. Irregular verbs, part 1+2

Have a look at the list below. Try to write some irregular verbs into this form.

You can also try this exercise. (dobrovolné procvičování, jsou tam slovesa, která jsme neprobírali spolu, používejte seznam nepravidelných sloves)