Přírodopis 7

POSLEDNÍ ÚKOLY NÁM POSÍLEJTE DO ÚTERÝ 16.6. VE STŘEDU RÁNO UZAVÍRÁME ZNÁMKY.

Podzimní Soutěž mladých zoologů 2020, doufejme, proběhne v listopadovém termínu tak, jak jste zvyklí. Téma bude Ryby a rybníkářství v České republice. Zájemci už se mohou připravovat.

úkoly do 12/06/2020

Ahoj sedmáci,

do ukončení klasifikace tohoto podivného pololetí zbývají 3 týdny. Do známky na vysvědčení zahrneme známky z doby, kdy jste chodili do školy a také známky z distanční (dálkové) výuky. Neodevzdané úkoly jsou v bakaláři označeny otazníkem. Kdo má více otazníků, nemůže počítat s jedničkou. Máte ještě dost času, tak se na ně vrhněte a dodělejte je. Určitě chcete na konci června vidět co nejlepší vysvědčení. Ti, kteří nemají žádné otazníky si zaslouží velkou pochvalu :).

PŘÍRODOVĚDNÁ PROCHÁZKA

Teď na jaře je úplně ideální pozorovat rostliny. Máte před sebou ještě tak měsíc než vám začnou prázdniny. Udělejte si během toho měsíce přírodovědnou procházku do lesa, na louku, kolem vody a až uvidíte kvetoucí rostlinu, tak si ji vyfoťte (min. 10 bylin) a uveďte u ní nějakou zajímavost. Pak nám vše pošlete na email nejpozději do 12.6. Je to váš poslední úkol, tak si na něm dejte záležet. Jako formu zpracování zvolíš, záleží na tobě.

Dobrovolný úkol: v prezentaci užitkové rostliny (pokud ho vypracuješ, pošli nám ho)

Podívejte se na následující prezentace. Budou pro tebe i dobrým klíčem k rozpoznání rostlin, které uvidíš na přírodovědné procházce.

Rostliny u vody.pptx
Lesní rostliny.ppt
Luční rostliny.ppt
Travy_a_obilniny.ppt
Užitkové rostliny - poznávačka komp..pdf