Matematika 6

úkoly do 9/04/2020

ÚKOL 4:

Termín: 6. 4. - 9. 4. 2020

Konzultační hodina: Rozpis najdeš na hlavní stránce matematiky, úplně dole.

Způsob odevzdání: Vyplň PEČLIVĚ online formulář. Dej pozor po odeslání už nelze měnit odpovědi. Vyplň jen jednou, počítá se pouze první pokus. Známky či hodnocení najdeš v bakaláři. Lovu zdar!

Nové učivo: Řecká abeceda se používá k označování úhlů. Měli bychom znát alespoň nejpoužívanější symboly a znaky. Tak tady ji máte a zkuste splnit následující úkoly.

Hodnocené cvičení 1: Napiš pomocí řecké abecedy své jméno a příjmení do svého sešitu. V řecké abecedě chybí písmena, zkus je nějak logicky nahradit. Výsledek vyfoť a vlož do dotazníku.

Hodnocené cvičení 2: Protože se řecká písmena píšou rukou jinak, než jak jsou v tabulce vytištěná, připravili jsme pro vás mini písánku. Opište si ji do sešitu a vyplňte řádky. Poslední dvě písmena si vyber sám. Každé písmeno si zkuste alespoň 15 krát. Výsledek nám nafoťte a vložte do dalšího dotazníku. (Dneska samé focení....)

Bonusový úkol : (dobrovolná jednička): Řecká abeceda se vztahuje k Antice. Období kdy se v Řecku soustřeďovala velká vzdělanost a krásná kultura. Vyber si jednoho řeckého myslitele (nemusí to být jen matematik) a vytvoř o jeho díle a osobnosti prezentaci. Samosebou, že alespoň někde máš použít řeckou abecedu. Buď tvořivý a nenech se omezovat. Těšíme se na vaše práce.

Dobrovolné:

Nezapomínej na numeriku, máš – li chuť, zkus si zahrát ABAKU. Pokud nahraješ alespoň 800 bodů, vyfoť pomocí prints-creenu svou obrazovku a vlož do následujícího formuláře. Jednička tě nemine. ☺

Odpovědní formulář

Odkaz na hru

Odkaz na stránky s návody a fintami