Angličtina 6

Úkoly do 29. 5. 2020

Zpětná vazba + info

Milí žáci a zákonní zástupci,

mnohokrát děkuji za zaslání dobrovolného úkolu - tentokrát vás dobrovolný úkol splnila asi čtvrtina, takže jsme spokojené.

Často se objevovala hra Brawl Stars, Minecraft, Pokemon Go, párkrát Roblox. Také v seznamu nesmí chybět Star Wars Battlefront 2, Horizon Zero Dawn, Slime Rancher a Fortnite.

Na tento týden jsou připraveny celkem 4 části - poslední úkol je dobrovolný. V první části se seznámíte s novými slovíčky lekce 3C, poté v kvízu vyberete slovesa, která jsou pravidelná (příčestí minulé se tvoří přidáním koncovky -ed) a v návaznosti na to vyplníte křížovku v pracovním sešitě.

Ve třetí části si doporučuji poslechnout všechna nepravidelná slovesa, neboť vás čeká diktát nepravidelných sloves s dodatečným zapsáním do kvízu.

Jako dobrovolný úkol jsem zvolila díky anketě na instagramu vytvoření meme na téma Me before quarantine vs. me now. Moc se těším na vaše nápady - vše posílejte na slovakova@zs-senov.cz .

Dále připomínám, že probíhají online lekce na základě domluvy s vašimi vyučujícími a také to, že si každý kvíz můžete udělat vícekrát - započítává se ten lepší výsledek.

Na úvodní stránce ANGLIČTINA 6 dole najdete kompletní přehled nepravidelných sloves - jejich seznam a veškeré prezentace, abyste to měli pěkně na jednom místě :-)

S pozdravem

Mischingerová, Slováková, Weczerková

1.New vocabulary

Open your workbook on page 77 and rewrite words from lesson 3, section C: Problems.

2. regular and irregular verbs

In this task do the following questionnaire first to decide which verbs are regular. Then open your workbook on page 28 and look at exercise 1. You may use the hints from the questionnaire.

Poznámka: nejprve se podívejte na kvíz - označte pravidelná slovesa (minulý čas se tvoří pomocí koncovky -ed. Dále vyplňte křížovku - použijte seznam nepravidelných sloves z kvízu nebo klikněte SEM a přesměruje vás to na přehled nepravidelných sloves :-)

3. Irregular verbs - listening dictation

Let´s listen to all irregular verbs and try to write the proper word into the questionnaire.

Poznámka: dodržuj podmínky přepsání nadiktovaných slov do kvízu: piš vše malým bez znaků navíc, aby ti to Google nevyhodnotil jako špatnou odpověď. Doporučuji si nejprve poslechnout zde všechna slovesa z prezentací a následně otevřít kvíz:

<<<<<< the listening task

The audio is in the questionnaire and here.

4. Me before quarantine and me now

Create a meme picture of your activities or abilities before quarantine and how you spend your time nowadays or what you improved in. You do not have to use your own photos - you may find some on the internet as pictured on the sample.


Poznámka: pokuste se vytvořit meme na téma - "Me before quarantine and me now". Nemusíte používat přímo vaše fotografie, ale můžete je vyhledat na internetu a vytvořit koláž, jako je na příkladovém obrázku. Veškerou svou tvorbu pošlete na slovakova@zs-senov.cz . Vyvarujte se použití obrázků, které podléhají autorským právům.